By: DNanies Cakes And Cookies

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  >  >>]    [Archive]
Thursday, 24-Apr-2008 01:29 Email | Share | | Bookmark
Donut Suria

Donut celup coklat..
Make up skit bagi lawa...
Semalam cuba buat donut. Dapat ar dlm 20 biji saiz sederhana. Separuh celup coklat dan separut lagi frozenkan.Rasanya? Erm...memang lembut...Makan time suam-suam tu lagi best rasanya.


Saturday, 12-Apr-2008 05:40 Email | Share | | Bookmark
Carrot Cake

Carrot Cake
Birthday Girl with Cake
Fuhh..first time buat carrot cake. 2 biji sekali gus...Satu untuk mkn sendiri. Satu lagi ofismate order utk birthday dia. Rasanya..erm...sedap jgk..


Tuesday, 18-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Chocolate Moist Cake

 
Cubaan kedua deco kek guna buttercream..Ni la rupanya. Kena praktis lagi ni.
Resepi guna resepi dari mak saudaraku Mok Jan..Memang best...Simple dan mudah jer.



Chocolate Moist Cake

Bahan:

250gm butter
3 cawan tepung naik sendiri
3 cawan gula ising (saya guna 2 cawan jer..tak suka manis-manis sgt)
5 biji telur
3/4 cawan serbuk koko
1 1/2 cawan air
1/2 sudu teh soda bikarbonat

Cara:
1. Cairkan butter. Ketepikan.
2. Ayak tepung, serbuk koko dan soda bikarbonat.
3. Masukkan gula ke dalam butter tadi dan kacau rata.
4. Masukkan telur satu-persatu, kacau.
4. Masukkan No 2 ke dalam No 4. Kacau lagi. Guna senduk ajer tak payah mixer2.
5. Last sekali tuangkan air.
6. Tuangkan dlm acuan dan sedia untuk dibakar selama lebih kurang 1 - 1 1/2 jam pada suhu 180 C



Friday, 14-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Kek Gula Hangus

Kek Gula Hangus
Ada repeat order dari officemate husband..Kali ni dah tak lupa nak tangkap gambar...


Sunday, 24-Feb-2008 04:03 Email | Share | | Bookmark
Vanilla Cupcakes

Dlm oven lg..
Taraa...tp blum make up lg ni
Design apa-apa ajerla
View all 4 photos...
Semalam dapat tempahan officemate cik abg buat kek gula hangus,,,alhamdulillah..
Alang-alang tu buatkan jugak vanilla cupcakes utk taska lama anak. Excited sgt buat cupcake sampai lupa nak snap gambar kek gula hangus tu


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net