By: DNanies Cakes And Cookies

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Friday, 12-Sep-2008 02:52 Email | Share | | Bookmark
Kek Zebra

Sebiji kek zebra
Cuba tgk corak dia...
Semalam adik-adik datang berbuka puasa kat rumah. Bukan senang kita orang nak berkumpul ramai-ramai macam ni selalu. Yelah, masing-masing dah besar panjang..dah bawa diri..So peluang yang ada ni kami gunakan sepenuhnya bertukar-tukar cerita..Riuh rendah sekali.. Teringat zaman kecik-kecik dulu

Kesempatan yg ada ni sempat buat kek zebra untuk dijamu buat adik-adik dan jugak bubur lambuk special request dari dia org .. Sebelum ni kami selalu makan bubur lambuk arwah ma.Sejak arwah ma xder ni la first time buat bubur lambuk. Nasib baik menjadi..Rindunya pada masakan arwah






Sunday, 24-Aug-2008 08:21 Email | Share | | Bookmark
Carrot Cake on 3rd Anniversarry

 
 
 
View all 5 photos...
Anniversarry tahun ni rai dengan carrot cake. Cupcake pn ada tp design main hentam jer..Macam mana bleh gi tulis Selamat Hari Ibu plak... Ngantuk la tu...

Pejam celik dah 3 tahun rupanya..Alhamdulillah semoga berpanjangan...


Carrot cake special


Boleh la....


Tuesday, 19-Aug-2008 00:26 Email | Share | | Bookmark
Supplier baru bahan bakeri di Terengganu KESUMA USAHA TRADING

Kepada semua bakers di Terengganu untuk makluman ada sebuah kedai supplier baru bahan bakeri milik org Melayu dibuka di Gong Badak. Alamatnya di No. A22, Taman Perumahan Gong Badak 3, 21300 Kuala Terengganu. Ada banner di letakkan di luar kedai.

Kedai ni baru sebulan lebih beroperasi ada bermacam2 ingredient untuk membuat kek dan biskut. Red bean paste & instant yeast pun ada untuk buat inti roti/pau. Jem tart nenas harganya istimewa RM9/kg, cornflakes RM5.80/ setengah kg, kelapa $4.00/ setengah kg (putih-quality no.1). Kelapa ni cantik untuk buat hiasan tepi kek, rasanya tidak 'tengit' tak macam kelapa jenis murah yang warnanya kuning dan bau kurang 'senang'....

Kedai ni beroperasi hari Isnin-Sabtu 9.30am-6.30pm. Ahad-Tutup.

Jom kita pakat gi dnun ramai-ramai tgk apa yg ada lagi


Saturday, 9-Aug-2008 02:26 Email | Share | | Bookmark
Kek Dan Biskut Raya 2008

Kepada yang berada di sekitar Kuala Terengganu dan berminat untuk order .......

TEMPAHAN DI BUKA!!!
Tempahan kuih raya 2008 di buka mulai sekarang sehingga 31 Ogos 2008
Meskipun harga bahan meningkat, saya sedaya upaya mencuba untuk memberikan harga yang terbaik dan berpatutan....Buat masa ini, saya membuka tempahan untuk 6 jenis biskut..dan 4 jenis kek sahaja..

HARGA :

BISKUT

Almond London/Mama Treasure/Royal Hazel/Marble Shortbread :
RM 21/ 50biji @ RM40/100biji

Coconut Cornflakes Crunchy & Pink Mushroom:
RM 20/ 50biji @ RM38/100biji

KEK

Moist Choc Kek Dgn Topping RM38 Favourite
Berat +- 1.5 kg

Walnut Carrot Kek Dgn Cream Cheese Topping RM45
Berat +- 1.5 kg

Kek Marble RM30
Berat +- 1.3 kg

Choc Brownies RM36 Favourite
Topping dgn taburan/kepingan badam/colorful choc rice
Siap potong kpd 32 pcs...

Free for self pick up at Mydin Kuala Ibai & Taman Permin Jaya Chendering


Saturday, 9-Aug-2008 02:15 Email | Share | | Bookmark
Apam Mekar

Minggu ni sibuk dgn tempahan untuk apam sampai lupa nak snap gambar..Kebanyakannya repeat order...Alhamdulillah..Rata-rata customer bgtau apam ni mmg best..Resepi bleh tgk kat fotopages Kak Hanieliza nyer jer...


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net